Nyheder

Strygerbørn fra hele Fyn samles i Vissenbjerg

Assens Musikskole arrangerer stort stævne for børn og unge fra hele Fyn d. 5. oktober.

Over 100 medvirkende

Alle fynske musikskole-strygerbørn på violin, bratsch, cello og kontrabas er inviteret til en fællesdag med masser af samvær, venskaber, samklang og musik på alle niveauer. Da stævnet blev afhold sidste år deltog over 100 børn og unge. Det er over dobbelt så mange strygere, som der er i et professionelt symfoniorkester!

 

Vil give børn og unge en kæmpeoplevelse

For Assens Musikskole, og de øvrige fynske musikskoler, handler det om at give børnene den store oplevelse, det er at spille sammen. Det er både på den musikalske og den sociale bane. Dagen byder på niveauinddelt orkesterspil, folkemusik og sidst men ikke mindst går det hele op i en højere enhed, når alle spiller sammen.

 

Udfordringer, samarbejde og glæde

De deltagende børn og unge får en masse med hjem i rygsækken fra sådan en dag. Der er udfordringer for den enkelte, og deltagerne oplever at det, de har øvet på, giver mening i en større sammenhæng. Fynske musikskolelærere står for sammenspilsledelsen, og så er det lykkedes at få Niels Ullner, 1. solocellist i Malmö Symfoniorkester og Ass. Professor ved Syddansk Musikkonservatorium på som instruktør for de dygtigste elever.
Orkesterspil stiller store krav til samarbejde. I musikken handler det om at slå ørerne ud og lytte til de andre – følge rytmen og intonere. Det handler også om at modtage instruktioner fra en dirigent og koncentrere sig. Der er masser af læring i det, og ligeså vigtigt er det sjovt mens det står på og forløsende, når musikken fyres af til den afsluttende koncert.

Stævnet foregår på Vissenbjerg Skole lørdag d. 5. oktober 2019 kl. 9.45-15.30.