Nyheder

En strygende dag på Højfyn

Det var første gang i mange år, at der blev arrangeret et fælles strygerstævne for hele Fyn, så det var imponerende, at arrangementet samlede så mange deltagere.

En diset lørdag i november var der liv og glade dage på Vissenbjerg Skole. Knap 100 strygerelever og 25 lærere fra hele Fyn og Fredericia, mødtes i 3 orkestre under kyndig vejledning af en række instruktører. Udover musikskoleelever, var der også elever fra Rudolf Steiner-skolen i Odense og enkelte voksenelever. Det var første gang i mange år, at der blev arrangeret et fælles strygerstævne for hele Fyn, så det var imponerende, at arrangementet samlede så mange deltagere.


Niveauet strakte sig lige fra instrumenternes løse strenge over fejende folkemusik fra mange lande, Tjajkovskijs vidunderlige strygerserenade til smukke klange fra de finske skove af ”den stora finska komponisten Sibelius”.


Stævnet var arrangeret af et team, der dækkede alle 4 strygerinstrumenter: Eva Kobel og Karen Valeur fra Assens Musikskole med hjælp af Jevgenij Skuratovskij fra Faaborg-Midtfyn Musikskole og Hanne Havndrup fra Odense og Svendborg Musikskoler.


Catrin Haass Svendsen og Karen Valeur – der er kolleger på Den kreative Skole i Fredericia - tog hånd om stævnets begyndergruppe, som meget hurtigt fandt de rette takter trods orkestrets størrelse på et halvt hundrede spillere. Mellemgruppen blev ledet af Jette Jokumsen fra Middelfart Musikskole og den videregående gruppe dirigeredes af professor Niels Ullner fra konservatoriet i Odense. Et folkemusikband med 4 lærere, under ledelse af Jørgen Dickmeiss, turnerede rundt i de 3 orkestre og gav fif om et godt ”tav” på musikken og dansen.
Alle kræfter forenedes i Triumfmarchen fra Verdis opera ”Aida”, hvor der var lavet stemmer til både små og store. Det talstærke publikum i skolens Multisal kvitterede med bragende klapsalver som afslutning på en herlig strygende dag.


Tekst: Karen Valeur