Skip til hoved indholdet
    Hjem Innovation Sundhed og musik

Sundhed og musik

I disse år er der en stor interesse for, hvad musik kan tilbyde i forhold til sundhed. Der søsættes udviklingsprojekter og der forskes. 

Musikkens værdi kommer dem til gode, som beskæftiger sig med den og som er åbne for den. I form af bl.a. flow-tilstand, gode oplevelser, opfyldelse af menneskets behov for at udtrykke sig, fællesskaber og oplevelsen af mestring bidrager musikskolens undervisning til musikskoleelevernes trivsel generelt; men musikskolen har også været med i projekter med sundhed som overskrift. Her er nogle eksempler:

  • Kultur på Recept: I 2023 var vi med i projektet Kultur på Recept, som var et kreativt frirum, nye fællesskaber og fed fordybelse. Deltagerne fik mulighed for at prøve aktiviteter indenfor billedkunst, fortælling, musik og natur. Kultur på Recept, som var organiseret af Kulturregion Fyn, var for personer med mild til moderat stress, angst eller depression. Deltagerne kunne opleve at være i flow, ved at fordybe sig, og de fik en mulighed for at udtrykke følelser på andre måder end med det talte ord. Se videoen her
  • Koncerter og fællessang på plejehjem samt stomp og digte for demensramte er projekter, som har skabt glæde og dermed øget livskvalitet. Musikskolen har også tradition for at musikskolebørn går luciaoptog eller spiller koncert på plejehjem, hvorved der også opnås værdi i form af dannelse af børnene. 
  • Musikterapi: Musikterapeuter bruger musik som redskab til at hjælpe mennesker med særlige behov, handicap eller lidelser. En af musikskolens lærere er uddannet musikterapeut.

Assens Musikskole
Tobaksgaarden 7
5610 Assens

Telefon: 64 74 69 02
musikskolen@assens.dk

Telefontider