Hvad kan jeg gå til?

Orkestre for blæserelever

Musikskolen arbejder målrettet på at skabe et inspirerende og sammenhængende forløb af muligheder for alle børn og unge med interesse for blæserinstrumenter. Her kan du læse om musikskolens blæsersammenspilstilbud på tre niveauer og sammenhængen mellem dem.

Jazzens Bigband

Orkestret sigter mod den ægte bigbandlyd, og det er her, erfarne elever kaster sig ud i den traditionsrige bigbandmusik under ledelse af Anders Senderovitz. Bigbandet skal være et af musikskolens flagskibsorkestre, som motiverer orkestermedlemmerne, giver sit publikum gode koncertoplevelser og virker som rollemodel for musikskolens elever. Samtidig er det sjovt at være med i fællesskabet omkring orkestret, og spændende og udfordrende at være med i musikken, når det hele swinger.

Jazzens Bigband øver i musikskolens hus i Glamsbjerg og består af/kan bestå af: fløjter, saxofoner, klarinetter, trompeter, basuner, elguitar, klaver, vibrafon, percussion, trommesæt og bas – alt afhængigt af hvilke elever, der går i musikskolen på det pågældende tidspunkt.

Jazzens Bigband spiller koncert i Industrien i Aarup

Blæserorkester og sammenspil

På Peter Willemoesskolen har vi Blæserorkestret, som er for de blæserklasseelever (se nedenfor), der har fået lyst til endnu mere og for blæserelever i musikskolen på begynder- og mellemstadieniveau. Vi spiller sammen, vi giver en koncert i ny og næ og vi har et rigtig godt sammenhold.

Musikskolen har desuden en bred vifte af bands, hvor der spilles al mulig spændende musik tilpasset de elever, der deltager. Det er typisk her fra, at rytmegruppen til Jazzens Bigband rekrutteres.

Musikskolens blæserlærere laver løbende sammenspil, som er tilpasset det niveau, eleverne har. Det er eksempelvis fløjtetrio, saxofonensemble og trompettrio.

Når eleverne i bands, sammenspil og blæserorkester er blevet erfarne på deres instrument, kan de optages i Jazzens Bigband. Broen imellem blæserorkester og bigband etableres bl.a. af en årligt tilbagevendende event/workshop, hvor bigbandet mødes og spiller med blæserorkestret. Blæsere, der har nået et vist niveau, men enten ikke ønsker optagelse, eller såfremt der er fyldt op i Jazzens Bigband, opfordres til at spille med i Assens Harmoniorkester (se mere her).

Blæserorkestret spiller til musikskolens store sommerkoncert.

Blæserklasser

Assens Musikskole og Peter Willemoesskolen har i nogle år samarbejdet om et spændende og innovativt projekt: blæserklasser. Idéen har siden spredt sig til Glamsbjerg, Haarby og Brylle Skole. Her lærer en hel klasse at spille blæserinstrumenter. Det er sin sag, men det er faktisk lykkedes. Eleverne spiller på tværfløjte, klarinet, trompet, basun, saxofon og slagtøj.

Et højdepunkt i skoleåret er Kulturfesten på Frøbjerg, hvor klasserne deltager i et gigantisk orkester. Tidligere har vi deltaget i "Blæs på Fyn" med 400 elever og spillet koncerter i Tobaksgaarden.

Musikskolen har dygtige, specialiserede blæserlærere, som underviser elever i hele Assens Kommune i tværfløjte, klarinet, obo, saxofon, trompet og basun.

Blæserklassen spiller koncert i Tobaksgaarden