Hvad kan jeg gå til?

2.-5. kl. - Phil Good Orchestra/Symphonic

Phil ... hva’ for noget? Navnet er et ordspil over den skønne følelse - "feel good" - inspireret af det engelske ord for et stort symfoniorkester: Philharmonic Orchestra.

Kom og vær med – vi laver et orkester!


Tænk, at elever på musikhold i 10 forskellige byer i Assens Kommune kan arbejde med den samme musik og mod det samme mål; nemlig at mødes i et kæmpestort orkester, som sprudler af musikglæde, og hvor venskaber blomstrer!

Og du kan være med!

 

Se vores tilbud i menuen og tilmeld dig via fanen "Tilmelding".

Hvordan er orkesteret sat sammen?


I vores store orkester er der plads til elever på mange forskellige niveauer, og musikken arrangeres, så alle får passende udfordringer.

Det 70-mand store orkester mødes 5 fredage i løbet af sæsonen, hvor eleverne sammen spiller det, de har øvet på små ugentlige hold i lokalområdet i løbet af sæsonen.

Når du starter i orkesteret, er du med i den gruppe af elever, der hører under Phil Good Orchestra, som primært er for 1. og 2. års elever. Her lærer du, hvordan et orkester fungerer, og du oplever den fede følelse af at spille sammen med en masse andre elever. På orkester-fredagene er det Phil Good Orchestra, der starter med at holde gruppeprøver, og bagefter spiller hele orkesteret sammen.

Læs mere om Phil Good Orchestra her

Når du er i gang med dit 2. eller 3. spilleår, kan du efter aftale med din lærer rykkes op i Phil Good Symphonic, som primært er for 3.-års elever og ældre elever. Her får du gradvist mere ansvar for at bidrage til orkesteret, både i forhold til sammenspillet og det sociale. På orkesterfredagene møder du ind, når hele orkesteret skal spille sammen, og bagefter fortsætter den del af orkesteret, som du hører til, med gruppeprøver.

Læs mere om Phil Good Symphonic her

Læs mere om orkesterstruktur og progression her

Hvilke instrumenter er med i orkesteret?


Du kan i øjeblikket spille på stryge- eller blæseinstrumenter:

basun
bratsch
cello
klarinet
kontrabas
trompet
tværfløjte
violin

Det foregår sådan, at du får undervisning én gang om ugen på et lille hold i dit lokalområde sammen med andre elever på dit niveau. Undervisningen varer 30 eller 45 minutter pr. uge afhængigt af antal elever på holdene.

I spiller alle på den samme type instrument og arbejder med den musik, som hele det store orkester skal spille på orkester-fredagene.

I menuen under "2.-5. kl. - Phil Good Orchestra/Symphonic" kan du se, hvilke instrumenter vi underviser i på din skole eller i nærheden.

Du kan lære mere om instrumenterne på siden "Hvilke instrumenter kan jeg vælge?"

Det er gratis at låne et instrument at spille på i Phil Good Orchestra/Symphonic.

Og vi skal have endnu flere instrumenter med!


For der er nemlig flere instrumenter, der hører til i et rigtigt symfoniorkester, fx:

Fagot
Obo
Slagtøj
Tuba
Valdhorn

Så hvis du kunne tænke dig at spille på et af disse instrumenter, så kan du vise din interesse ved at tilmelde dig på siden Tilmelding. Så vil vi tage dit ønske med i vores planlægning og se på mulighederne for at få endnu flere instrumenter med!

Hvornår er der orkester-fredage?


Det kan du læse mere om her!

Den utrolige historie om det kæmpestore orkester

Læs artikel om Phil Good Orchestra her

Praktisk info


Aldersgruppe:
2.-3. kl. eller 3.-4. kl. eller 3.-5. kl. afhængigt af instrument/hold/niveau

Holdstørrelse: Max 7 elever, undtagen cello og kontrabas: max 4 elever

Varighed: 30 eller 45 minutter pr. gang/uge afhængig af elevsammensætning

Tidspunkt: Normalt lige efter skoletid.

Startuge og gratis prøvegange: I 2023 starter undervisningen i uge 34, og på 1.-års-holdene tilbyder vi gratis prøvegange i uge 34 og 35. Tilmeld dig på vores webtilmelding hurtigst muligt og senest torsdag 17. august 2023 for at være med i de gratis prøvegange. Tilmelding er nødvendig.

Fortrudt tilmelding til et 1.-års-hold: Send os en mail senest søndag 3. september 2023 musikskolen@assens.dk og bed om udmeldelse. Efter denne dato gælder musikskolens normale regler for udmeldelse. (Se vores regler for udmeldelse og brug af sikker mail på siden "Regler og vilkår"). 

Pris: 10 opkrævninger på hver 100 kr. Opkrævning sker automatisk én gang pr. måned via betalers Digital Post/E-boks/mit.dk
På den første rate opkræver vi et tilmeldingsgebyr på 50 kr. (Det opkræves kun én gang pr. elev pr. sæson).
Rate 1 og rate 2 opkræves samlet til betaling 1. oktober.

Se vores prisoversigt her

Læs om vores regler og vilkår her